fredag 4 oktober 2013

Alla vill spela match!

Jag är tränare för ett gäng 7-8-åringar i innebandy och det är en stor utmaning att få barnen att förstå att man inte kan spela match hela tiden utan man behöver lägga mycket tid på att träna teknik och delmoment. Deras målbild är tydlig: göra mål och vinna matcher!

Eleverna som går hos oss på skolan har ofta också en tydlig bild: få ett stimulerande jobb och tjäna massor av pengar. Drömjobbet kan vara spelutvecklare, demonproducent, världsfotograf eller programmerare på Google. Förståelsen för att man måste besitta en hel del grundläggande färdigheter inom ett brett område är inte alltid så lätt att inse.

När vi detta läsår gick in en en lärprocess på skolan (se Att som lärare vara elev) så hamnade vi i samma läge. Vi delar alla viljan att öka måluppfyllelsen och vet att det inte sker automatiskt men vi vill ändå ge oss rakt in i att spela match och nå målet. Vi vill att det ska finnas en färdig lösning att applicera men behöver stanna upp och vila i det professionella, kollegiala lärandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar