måndag 23 mars 2015

Dag 113

Efter drygt 10 år som lärare tillträdde jag den 1 december som rektor på den skola som jag varit lärare, arbetslagsledare och förstelärare på sedan 2006. Det var inte självklart att jag skulle söka tjänsten när den annonserades ut men jag tog mod till mig och sökte. Jag hade en tid känt att jag var på väg åt detta håll men kände spontant att det var lite för tidigt i två avseenden:
  1. Jag hade gärna velat jobba mer tillsammans med Fredrik Karlsson (rektorn som slutade).
  2. Jag kände mig inte riktigt redo för uppgiften.
Punkt 1 kunde jag inte göra något åt. Punkt 2 löste sig genom att jag, i mina samtal med rektorer, chefer, skolledare och andra konstaterade att man nog aldrig känner sig helt redo för en sådan ansvarsfull uppgift.
Idag, dag 113 som rektor, kan jag konstatera att uppdraget är så meningsfullt och stimulerande som jag hoppades och att det är så omfattande och krävande som jag befarade. Inga överraskningar alltså men fruktansvärt mycket att lära. Jag är därför oerhört glad över att få vara del av ett kontinuerligt kollegialt lärande tillsammans med två rektorskollegor som möts en timma per vecka och idag har jag dessutom fått vara med i ett lite större sammanhang då Ledare lär träffades i Örebro. Viktigt!

Nu tar jag kväll och ser fram mot dag 114 som bland annat innehåller uppföljande introduktionssamtal, tjänsteplanering, budgetarbete och ledningsmöte och förmodligen en del annat som dyker upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar